//deler av innlegget inneholder reklame

Rolig og behagelig er stikkord jeg brukte når jeg designet babyrommet. Bakgrunnen for dette er et ønske om å gi barnet et rom som virker beroligende. De første leveårene så er ikke babyen/barnet like knyttet til leker og ting som når de blir eldre. Derfor ville jeg innrede et rom fri fra forstyrrende elementer som leker og sterke farger. Her kommer noen tips til hva som kan være lurt å tenke på.

Gulv fra Bjelin, seng fra Stokke, tapet fra Boråstapeter, lampe fra Forgetmenot.
  1. Lys
    Mange barn sliter med å falle til ro dersom lyset fra vindu slippes inn. Ved å bruke lystette gardiner eller plissé unngår du dette problemet, men ikke alle gardiner der ute er like lystettet. Vi valgt en plissegardin fra Gardinmaker som har en blackout kvalitet med en metallisert bakside. Den slipper ikke inn noe lys fordi løftesnorene føres gjennom innvendig i den doble tekstilen slik at den faktisk blir helt tett.
Her ser du hvordan lyset blokkeres helt der hvor plisségardinen er.

2. 15-20 grader
Det sier seg kanskje selv, at man sover bedre dersom det ikke er for varmt på soverommet, slik det blir om sommeren. Forskere har funnet ut at 15-20 grader gir den beste søvnen. Blir det for varmt på barnerommet våkner barnet oftere, og når det først våkner.. ja, da holder de det gående, hehe. Derfor ble jeg så glad for at den lystette plisségardinen også inneholder folie, noe som holder varmen ute! Dette er desidert den beste inviesteringen på barnerommet!

Hos Gardinmaker kan du faktisk bestille plisségardinen i en farge som passer til veggfargen. Her har vi valgt fargen 450641 / Straw som går ton i ton med veggfargen 8281 Pale Linden. Hos Gardinmaker kan du bestille gratis fargeprøve hjem, det gjør det enkelt å finne den perfekte fargen som passer best med veggfargen.

For å gi lunhet til rommet fikk vi skreddersydd en liftgardin i fargen 518342 / Lichen fra Kirkby Design / Hue. Jeg plukket ut et nydelig linstoff som gir det perfekte uttrykket. Fargen harmonerer god til veggfargen 8281 Pale Linden. Du kan lese mer om alle funksjonene til produktene fra Gardinmaker her. Den lange snoren kommer med avtagbar del, slik at den blir kortere. Den kommer vi til å benytte oss av.

3. Farge som virker beroligende
Blått og grønt er de beste fargene på et soverom, i følge forskere. Jeg er helt enige! Derfor falt jeg for den duse rolige grønnfargen 8281 Pale Linden fra Jotun Lady. Ved å mikse, tapet, panel og treverk trenger man ikke mange møblene på rommet for å få den lune stemningen.

Kommoden er arvet fra besteforeldrene til Borgar. Det er så fint å gjennbruke noe som har vært i familie i mange år. Panelet er fra Pertra og gir tekstur og et varmt inntrykk. Vi har lagt en dekorlist over. Denne er fra Decosystems (ps: med koden Studiolindhjem20% får du alltid 20% hos Decosytems!) Listenvi har brukt heter WL7. Du finner den her

4. Tapet
Tapet på barnerommet kan sette i gang den kreative delen i hjerner. Tapet er på full fart inn igjen. Vi valgte også brede lister fra Decosystems som vi malte i samme farge som taket. Tapet er også en fin måte å dekorere et soverom som ikke har så mange andre elementer.

Den fine tapeten er fra Borås tapeter. Den har desverre gått ut av sortimentet, men sjekk nettsiden deres, de har utrolig mange fine tapeter! Tapeter kommer mer og mer inn i trendbildet, bade tapet og gardinger er på full fart inn!

Håper dette ga noen tips til babyrommet <3