//Inneholder reklame

Så utrolig stas å vinne en pris for kjøkkenet vi har lagt ned mange timer med planlegging og detaljering! Kjøkkenet vårt er fra produsenten Sigdal Kjøkken og modellen heter Scala inframe. Fargen NCS 2305-Y22R plukket jeg ut før jeg gikk til Sigdal. Null problem, for Sigdal er en av få kjøkkenleverandører som produserer fronter etter ønsket NCS-kode (farge).
Gulvet vårt er herdet tregulv fra Bjelin. Fargen heter Förslöv. Jeg elsker de brede lyse plankene! Barstolene har vi kjøpt hos HAY.
Benkeplaten vår heter Dekton Taga og kommer fra produsenten Cosentino . Den er en drøm å bake på og tåler både varme og kjøkkenredskap. Dette er en benkeplate som er lett å holde ren og som tåler både syre og vin. Jeg gikk for en blank overflate som en kontrast til de matte veggene og skapdørene. Fargene harmonerer godt mer hverandre, noe som gir en egen ro til kjøkkenet.
Den buede øyen med de mørke eikespilene har vi fått produsert opp hos møbelsnekker Lien&Lian. De gjorde en superbra og profesjonell jobb. Tips: om du vil ha spiler på kjøkkenøyen. Ikke la de gå helt ned til gulvet, for der samler det seg fort smuler og skitt mellom spilene. Vi valgt en buet sokkel som både er pen og enkel å rengjøre.
Pocket-skapet er produsert av samme møbelsnekker som øyen. Sigdal har levert dørene. Her har vi en skjult liten kaffestasjon. I skuffen under har vi kopper, og enda en liten skuff med plass til teposer og lagring av kapsler. Denne nisjen lukkes igjen med dører som sklir inn på siden.

Her kommer mine topp fem kjøkkentips:

No. 1 Matsøppel i øverste skuff
– Supegenialt! Skjønner ikke hvorfor ikke flere har tenkt på det. Smuler og rester fra benkeplaten går rett ned i søppla. Når vi lager fredagstacoen står skuffen oppe slik at vi med gjevne mellomrom bare skyver restene ned, rett i bøtta!

No 2. Quooker
– Altså! Kokende vann i krana er og blir et must. Kokende vann brukes flere ganger daglig. Nå kommer den også med kullsyre og iskaldt vann. Selvfølgelig har vi bestilt en oppgradering av denne. Vi valgte kranen Quooker Flex fordi den har utrekkbar slange. Les mer om kranen HER
No 3. Pot filler
– En egen kran over komfyren. Her kan jeg fylle på vann i pinnekjøttkjelen, eller fylle vann rett i pasatkjelen.
No 4. Skap med lagring i døren
– Det er mange lure løsninger bak kjøkkenskapene. Tips: bruk tid til å gå igjennom alle valgmulighetene kjøkkenprodusenten gir. Slik som dette skapet som har hyller på både dør og i skapet. Det gjør det oversiktelig og enklere å nå matvarene. Vi bruker i tilleg Orthex sine bokser til å sortere matvarene i. Det gir både oversikt og mer holdbarhet til matvarene.
Skyvedørløsningen er også veldig genial! Ikke gjør som meg. Jeg tenkte mer på estetikken da jeg foreldte skapdørene enn på det praktiske. Går du for en slik løsning, sørg for at du kommer til fra begge sider. Da får du utnyttet løsningen best 😉
Her ser du igjen Orthex sine bokser! De er SÅÅ fine og geniale. Alle lokkene passer til både høye og små bokser. Dersom du merker lokket og vil bytte til en lavere boks, bytter du bare med lokket. Med et slikt system unngår jeg for mange dobbeltkjøp og unødvendig jobb og kaos.
No 5. Åpne hyller!
– Hyller gjør noe med rommet. Vi har ingen vinduskarmer å sette blomster og pynt i og kjøkkenet kan fort bli litt kaldt og nakent. Med rester fra dekkside laget vi to hyller over benkeplaten. Her står gjerne urter, fjøler eller bare et hyggelig stearinlys. Mange ønsker ikke hyllene pga. av støv. Jeg har tatt tiden. Jeg bruker under to minutter på å tørke støv fra begge hyllene, inkludert å ta tingene ned og tilbake. 2. minutter to ganger i måneden har du tid til. Også så mye hyggeligere du får det 😉

Vi gikk for gassovn fram SMEG. Mest fordi den blir som et møbel på kjøkkenet, men også fordi den er praktisk. Ovnen vi har er 120 cm lang og har to ovner. Her kan jeg steke en kake sammtidig som jeg steker kjøtt i den andre delen. Angrer ikke et sekund!
Sitroner på benkeplaten.. null stress! Det er det som er så fint med benkeplaten Dekton fra Cosention 😉
Tusen takk til alle som nominerte oss til Årets kjøkken! Håper dere som skal kjøpe nytt kjøkken fikk med noen tips på veien 😉

Foto: Anne Bråtveit
Styling: Maria Hove Vestre

<3 Kristin