||Inneholder reklame||

Fliser, armatur, innredning. Baderommet til master bedroom begynner å ta form. Vi flytter først inn i 1.etg., så baderommet er noe vi begynner på rett etter jul.
Dette badet har vært en drøm jeg så vidt har turt å drømme, og nå er vi her! Foran det store vinduet kommer verdens fineste badekar sammen med det som etter min mening er det fineste gulvstående armaturet!
Vi har landet på noen GIGA fliser på hele 120×240 cm fra Modena Fliser. Vi trengte ikke å bestille mer enn fire fliser til dusjen. Man skulle tro de kostet en mill, men det gjorde de ikke! Vi betalte rett over 1500,- for en flis, om jeg ikke husker feil.

Slik ser det ut på baderommet akkurat nå!

Slik blir plasseringen av badekaret. Under badekaret kommer hvit fiskebeinsgulv og på høyre side kommer giga-flisene!

Veggfarge
Alle veggene bortsett fra dusj og bak toalett blir malt. Å finne farge til marmorflis er faktisk litt vanskelig. Dersom man går for en nøytral hvitfarge, kan flisen virke gul eller grå, så her gjelder det å spille på lag med fargene i marmoren. Jeg har plukket ut noen farger som jeg har prøvemalt. 

Et godt tips er å male opp prøver på rester av gipsplater. Det gjør det enkelt å flytte på dem, slik at man kan se fargene i forskjellig lys osv. Jeg malte opp prøver i Jotun Lady sine farger: 20185 Friendly Pink , 11130 Shade, 12182 Gently Whisper 8281 Pale Linden, 8304 Timian, 10580 Soft Skin

Fargene Timian og Pale Linden malte jeg opp som farger til rommet som er knyttet til baderommet. 

Jeg ønsker et lyst og delikat bad. Jeg sto lenge mellom 12182 Gently Whisper og 10580 Soft Skin. Og landet til slutt på den Soft Skin. En behagelig dus og gyllen rosafarge.

Her er illustrasjon rundt vasken. Hvis man ser bort i fra fargene her, blir det ganske likt. Vasken har vi fått tegnet opp i Dekton fra Cosentino, men vi vurderer også om vi skal lage den i samme flis som dusjen, slik at det blir en større helhet. Fargen på dektonmaterialet er hentet ut i fra de mørke fargene i flisen, så det blir absolutt ikke feil om vi lander på denne.

Her er kombinasjonen, flis, malt gips og fargen på armaturet fra Grohe i Warm Sunset <3

Modena Fliser
Vi har valgt en marmorimitert flis som heter Allmarble Capraia. Her ser du den i str 60×60. Vi har bestilt den i 120×240! Det er ikke mange flisene som skal til før dusjen er lagt. Den grå flisen i 10×10 heter Zellige Argilla og kommer i en glosset utgave, den skal bak dusjtoalettet Aquaclean Mera fra Geberit. Fiskebeinsflisen heter ARDESIA BIANCO MOSAICO FRECCIA, denne skal på gulvet. Alle flisene har vi kjøpt hos Modena Fliser. 

Se så vakker!! Og tenk at den kommer i 240 høyde, helt sjukt!

Her har jeg satt sammen moodboard på fargen 0552 Tudor. Den blir litt tam, jeg ønsker en litt lunere farge.

Her ser du fargen Gently Whisper 12182, den blir litt for gyllen, selv om den i andre sammensetninger vil være superfin!.

Fargen 10580 Soft Skin gir en varm og delikat tone til badet. Fargen vil oppleves lys på dagen, siden baderommet har godt med dagslys fra vinduene. På kvelden blir den mer rosa og lun, akkurat slik jeg liker badet på kvelden. .

Geberit Aquaclean Mera
Kanskje det råeste du får innen dusjtoalett. Det er egentlig litt rart at det ikke er mer vanlig med dusjtoalett i Norge. Vann er uunnværlig for hygiene og velvære. Vi vasker bilen, bestikket og barna med vann. Men selv bruker vi papir, etter noe så uhygienisk som dobesøk.

Toalettet vårt har så mange kule egenskaper, her er noen av de:
– Automatisk dolokk som åpner å lukker seg.
– Luftavsug! Det vil si at toalettet suger inn lukten før den rekker å spre seg!
– Lys under toalettet, slik at man slipper å skru på lyset.

Du kan lese mer om toalettet HER

Copenhagenbath er et asymmetrisk badekar, designet av den danske prisbelønte designeren Mikal Harrsen. Badekaret er laget av matte Acovi® komposittmaterialet, som er smussavvisende og samtidig varmt for huden. Kan tro vi gleder oss til å få dette inn på baderommet! På hjørnet skal et gulvstående armatur fra Grohe stå <3

Grohe
Armaturene i fargen Warm Sunset plukker opp varmen fra flisen. Serien Essence har et veldig delikat design. Dusjen blir innebygd i veggen, slik at det blir minimalt med rørdeler. Det gir et eksklusivt og lekkert preg!

Grohe har mange forskjellige farger og overflater. Vi har valgt en matt overflate. Flere farger og produkter kan du finne HER

Mitt aller beste tips til dusjen!
Med Purus line tile insert får vi et sømløst utrykk, noe som gir muligheten for å bruke kun en flis til hele dusjen!

Et av mine beste tips til baderom er å flislegge sluket. Om du har rennesluk eller velge vanlig sluk. Flislagt sluk fra Purus har vi brukt siden vi bygde vårt første hus i 2014! Aldri et nytt bad uten! Et vanlig 15×15 sluk fra PURUS square tile insert kan du få til 900,-. Du finner et stort utvalg av designsluk HER

Gjett om vi gleder oss til å begynne på badet! Alle produktene er på plass, nå er det opp til håndverkerne. Shiit pomfritt, nå nærmer det seg. Neste innlegg om bad blir med bilder fra et ferdig bad!!