//Annonse// NB! Kjøkkenet er ikke sponset.

 

Sigdal Kjøkken på Lindhjem 
Det er mange valg som skal gjøres når man investerer i et nytt kjøkken. Løsningen og funksjon er ofte det jeg begynner med når jeg designer opp et kjøkken.  Jeg bestemte meg tidlig for et Sigdalkjøkken i samme stil som kjøkkenet vi har i gamlehuset på gården, modellen Scala Inframe. Jeg elsker moderne stramme kjøkken, men siden vi bygger på en gård og bygger for å bo ønsket jeg et kjøkken som varer i mange år, både hva gjelder kvalitet og utseende.

Vi nordmenn bytter ut kjøkkenet (i snitt) hvert 10/15 år. Stilen endrer seg og man gjør ofte endringer på kjøkkenet for å gi det et moderne løft, ikke fordi det er ødelagt eller slitt. Tanken bak kjøkkenvalget var derfor å gå for et tidløst kjøkken, men med moderne elementer. Elementer som senere er enkelt å gjøre noe med, som f.eks. farge, håndtak eller stilen på kjøkkenøyen.

Førsteutkast
Slik ble resultatet etter første tegnetime. Jeg er superfornød med løsningen, men kjøkkenet ble veldig kantete, jeg liker et litt mykere inntrykk. 

Derfor fjernet jeg et overskap, og fikk tegnet opp en rund øy med moderne spiler, slik at det bryter med de harde kantene og gir ett mykere inntrykk.

Kjøkkenmodell: Scala Inframe

Moodboard kjøkken
Jeg liker å lage moodboard før jeg gjør store beslutninger som å bestille et kjøkken. På den måten får jeg også oversikt over alle elementer og materialer, slik at det passer sammen og harmonerer med hverandre.

Komfyr fra SMEG, Pot filler i sort, sort kran med kokende vann fra Quooker Flex, benkeplate: Dekton Taga fra Cosention, beslag fra allebeslag, inspirasjonsbilde av dør funnet på Pinterest, krakk: Ellos, lampe: Nilsen Neksø.

Benkeplaten Dekton Taga fra Cosentiono bestilte jeg hos Sigdal Kjøkken. Vasken leveres i samme materiale som benkeplaten og går sømløst ned og i ett med benkeplaten. Dekton er et materiale laget av porselen, glass og kvarts. Den er slitesterk, er ikke porøs og tåler høy varme. Her kan vi sette kjelen direkte på benkeplaten uten at den får merker. Det er gull! Spilene får en mørkebrun varm trefarge fra Osmo, 3161 Ibenholt.

Derfor velger vi Sigdal Kjøkken for andre gang

 

  • Kvalitet er viktig. Sigdal Kjøkken har produsert kjøkken på fabrikken sin i Eggedal siden 1950. De er bunnsolide og produserer i Norge. Viktig å holde liv i norske produsenter, spesielt i denne tiden.
  • Løsningsorienterte og fleksible:  På fabrikken har de en egen problemløsergruppe som jobber med spesialtilpasninger. Vi har blant annet ønske om å lage plass til stige langs kjøkkenskapene. Sigdal tilpasser målene på fabrikken, slik at vi kan legge inn stige.
  • Farge: Oppgi NCS-koden du ønsker på kjøkkenet og Sigdal leverer. Ved at vi kan velge akkurat den fargen vi ønsker får vi fargene til å passe med hverandre ellers i huset.
  • 3D-tegninger: Sigdal har proffe tegnere som tegner realistiske tegninger på hvordan kjøkkenet ser ut. Med alt fra benkeplate til riktig NCS-kode på frontene. De har gode samarbeidspartnere på både hvitevarer og benkeplate og har god kunnskap om produktene. 

Vi velger å gjøre litt ut av ventilasjonsviften  ved å ramme den inn. Det gir et moderne,  men også tradisjonelt utseende. Den gir også en ekstra sikkerhet rundt flammene fra gasskomfyren. 

Fargen Soothing Beige 12075 fra Jotun Lady er en dempet beige tone som jeg liker godt. Den har et svakt slør av noe sortaktig i seg, noe som gjør den litt tøffere enn andre myke beigtoner. Står seg godt til det helt hvite og sorte.

Kjøkkenet er satt i bestilling! Sist vi bestilte hos Sigdal kom kjøkkenet presist på leveringsdagen. Gleder meg så til å lage god mat til venner og familie her 🙂

Skal du investere i nytt kjøkken anbefaler jeg å starte med en kopp kaffe hos Sigdal Kjøkken. Her finner du oversikten over din nærmeste forhandler. Akkurat nå har de egne lokale kampanjer, så sjekk det ut!