//Inneholder reklame//

En skikkelig peis fra gulv til tak, ble midtpunktet for stuen i gamlehuset på gården. Jeg ønsker å dele noen tips til hvordan du kan «hacke» peisen, slik at den blir som et smykke i rommet!

Monaco Nordpeis
Vi kjøpte innsatsen, Monaco fra Nordpeis hos Carlsen Fritzøe. Peisen har en genial heve/senkedør og et meget godt innsyn til flammene med innsyn fra tre sider. Når du først skal investere i en stor peis, er det lurt å velge en peis hvor flammene synes fra flest mulig sider. 

Varmehender-høyde
Noe jeg stusser litt over, er hvorfor mange av innsatsene på peisen står lavt i rommet. Det er helt sikkert en praktisk årsak til det. Men jeg ønsker at flammene i peisen skal være godt synlig fra sittehøyde, i tillegg liker jeg å kunne varme hendene foran flammene. Den perfekte høyden blir derfor ved hendene! I tillegg er den barnevennlig 😉

Glossy flis og mørk fug
For at peisen ikke skal bli for kjedelig, ønsket jeg bringe inn flis for å få en litt «glossy» effekt. I dette rommet står peisen inntil en matt lintapet. Miksen mellom det blanke og det matte gir et spennende uttrykk. Plukk ut favorittflisen, gjerne i en farge som kan leve i mange år, klink til på hele peisen. Vi valgte stående flis som gir et litt stramt utrykk. Her er det bare å leke seg frem, slik at du setter ditt personlige preg med farge, mønster og en flis du liker. 

Flis: Tone Teal 7,5×30, fra Flisdekor AS i Sandefjord

 

 

Lufteluke
Det er viktig å huske på lufteluke til peisen. Dette for at peisen skal få nok oksygen til å brenne.

Blikkfang
Dersom du ønsker å bringe peisen til et nytt nivå, kan jeg anbefale blikkplate. Vi tok kontakt med en lokal leverandør av blikk og fikk bestilt opp i messing. En matt ramme av messing rundt den grønne flisen gjorde peisen vår komplett! 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *