Et ungt par på Nøtterøy flyttet inn i et skikkelig koselig hus. Det var behov for en liten oppgradering og paret ønsket å sette sitt personlige preg på huset, uten å måtte bytte ut alt. Det er både miljøvennlig og besparende dersom man kan gjenbruke det meste. Vi har bidratt med fargeveiledning, møblering, bilder og dekor.

ETTER: Slik ser det ut nå. Vi har satt inn en ekstra øy for å ramme inn kjøkkenet. Byttet håndtak, armatur og benkeplate og lagt nye fliser. Gulvet har også fått noen strøk med maling. 

FØR: Kjøkkenet fungerer fint, men ekstra benkeplass var høyt på ønskelisten. Spisebordet ble flyttet lenger inn i stua, noe som gir et romslig kjøkken.

Kjøkkenfrontene er pusset og malt med LADY Supreme Finish Halvblank 5044 Blåis. Utrolig hva litt farge gjør med inntrykket. Vi valgte å spille på sorte detaljer, noe som gir et litt røffere utrykk.

Kjøkkenflisene er fra Modena Fliser, disse har selskap av en mørkeblå fug. Det gir en helhet til kjøkkenet. 

Flisene fra Modena Fliser er med på å gi et løft til kjøkkenet. Stekepanne: Eva Solo, Kjøkkenhåndkle: Kid Interiør

Kjøkkenfrontene ble grundig pusset og grunnet med Jotun Heftgrunning Universal – og deretter to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank 5044 Blåis.

Karmene har fått den samme fargen som kjøkkenfronten. Blåis 5044 Jotun Lady

Til kjøkkenveggen plukket jeg ut den tøffe kalkmalingen, LADY Minerals 5200 Dusky Blue  og LADY Supreme Finish 5044 Blåis på listene. Hylle fra Søstrene Grene, bilde: desenio.no, skål, salt og pepperbøsser fra Kähler, vase i vinduskarm: Lyngby, trefigurer: Kay Bojesen.

Kunden fikk to moodbards som ga en pekepin på hvilken retning kunden ønsket å gå. Alternativ nr 1. er litt røffere enn alternativ nr 2. som gir et søtere utrykk.

Alternativ 1

Kunden falt for dette alternativet. Blått mikset med messing og sorte detaljer!

Alternativ 2

Før

Etter

Taket fikk også den mørkeblå fargen Blåis, noe jeg synes gir en ekstra tøff effekt!

Godstolene ble byttet ut med spisebord. Bordet Ypperlig fra IKEA koster kun 2.495,- og gjør seg bra til stolene fra Søstrene Grene.

Sorte stoler: Astha 3999,- fra Sofacompany.no, hylle: Vittsjø 599,- IKEA, gulvteppe: Home and Cottage, gardiner KID, gulvlampe: Louise Poulsen, bilde: desenio.no

Før

Etter

Soverommet nede ble åpnet og paret fikk med dette en større stue. Sofa: Bohus, bord: Furniturrebox.no, teppe: Søstrene grene, bilder: desenio.no

Male gulv
Vi malte gulvet i en lys går farge, slik at den blå fargen ikke ble påvirket av det gyldne gulvet. Ønsker du å gjøre det samme finner du informasjon om fremgangsmåten her.

Før: Slik så gulvet ut før det ble malt. Gulvet påvirker veggfargen og taket.

Gulvfarge: 5511 Skygrå fra Trestjerner

Etter: Et lysere gulv gir et mer kjølig inntrykk. Bildet er tatt med spottene på, her ser man at taket og veggene ikke blir påvirket av lyset.

Før

Etter

Med en god dose egeninnsats fra eierne og tro på prosjektet ble det gjennomført til minste detalj. Håper dere også liker forandringen og innlegget med før og etterbilder!