Inneholder reklame

Fiskebeinsparkett
Er det noe jeg lenge har ønsket meg, så er det fiskebeinsparkett. Nå som vi jobber med å renovere et gammelt hus var det ingen tvil om at det var på tide å få drømmen oppfylt. Hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord, som er vårt lokale byggevarehus, har de et helt området med forskjellig gulv i alle prisklasser. Det var der vi fant drømmegulvet! Vi falt med en gang for det elegante fiskebeinsgulvet, Prestige Oak Nature White EIN23M5D fra Boen Parkett.

Et godt tips til deg som er på jakt etter gulv: Spør betjeningen om de har gulvet du ønsker deg i ulike farger. Det er et hav å velge mellom og det er ikke alltid forhandlerne har alt inne. Vi ønsket et gulv med en litt kaldere farge enn det som var utstilt og fikk bestilt opp prøve på fargen vi likte best.

Prøven på gulvet Prestige Oak Nature White EIN23M5D hadde akkurat den fargen vi var på utkikk etter! Det var viktig for oss å velge gulv fra en kvalitetsleverandør og et gulv som holder i mange år fremover. Boen Parkett er kjent for kvalitet og har siden 1641 jobbet med sagbruk og tre. Nå leverer dem gulv til over 50 land med ekte lidenskap for gulv.

Hellimt parkettgulv fra Boen Parkett
Vi anbefaler ikke å legge gulvet selv. Dette bør utføres av profesjonelle. Men det er kjekt å vite litt om prosessen og forarbeidet. Her kommer noen punkter som er greit å vite når man skal hellime fiskebeinsparkett.

Rett gulv
Først sørget vi for at underlaget/gulvet var helt rett. Vi fikk støpt gulvet og etter at det hadde tørket noen dager var det klart for å slipes, slik at det ble helt rett for gulvleggeren.

Vi plastret de nye veggene da gulvet ble slipt, for å beskytte veggene mot støv.


Gulvet ble trillet inn og alt var klart for gulvleggeren.

Mal

Det er viktig å måle opp på forhånd og lage en mal. Begynner man litt skeivt kan det fort ende med at hele gulvet blir veldig skeivt. Gulvleggeren målte ut og startet med å legge gulvet fra midten av rommet.

Hellimt gulv. Vi brukte parkettlimet Maxi Bond fra Bostik.

 

Limet er miljøsertifisert og passer til underlag som betong, sparklede flater, trefiber og sponplater.


Det er litt ekstra jobb å legge gulv i fiskebein, men så blir det også ekstra fint!


Viktig med god belysning

 

Perfekt løper!

Så fort gulvet er lagt er det viktig å fjerne lim og verktøy, slik at gulvet ikke får skader. 
Perfekt resultat! Etter min mening, verdens fineste gulv!

Her kan du lese mer om Carlsen Fritzøes 7 tips til hvordan du velger parkett:https://emagasin.carlsenfritzoe.no/inne/gulv/parkett/