Vi har vært på verdens største flismesse, Cersaie, i Italia, og sjekket trender på flis og baderomsmøbler 2019. Det er et hav av produsenter og kreative løsninger. Nå håper jeg bransjen våkner litt til liv, vi er ferdig med standard prosjektbad og 20×20 flis. Vi ønsker personlige baderom med gjennomtenkte løsninger!

Mye har skjedd de siste fem årene. Sosiale medier er en av kanalene som er med på å forme hjemmene våre. Spesielt Pinterest og Instagram. Vi blir flinkere til å finne løsninger selv og lar oss inspirere på reise. Vi handler ikke baderom, flis og kjøkken på samme måte som før, hvor tilbudsavisen eller håndverkeren formet baderommet.

Maskulint baderom 

 

Personlig baderom
Vi er lei av å ha det samme som naboen. Baderommet er kanskje det rommet i huset som er mest personlig. Vi ønsker et sted hvor vi kan senke skuldrene og finne roen. Flere produsenter av baderomsmøbler tilbyr sluttbruker å designe eget møbel. Vi kan nå velge farge på servant, armatur og størrelse på innredningen, etter eget ønske.

Flere av innredningen kommer med bein og blir som et møbel.

Her kan du velge farge på vask og skuffer. Grønne planter fra tak eller dekor på hel vegg gir eksotisk stemning, noe jeg tror vi vil se mer av.

 

Marmor
Flere trendeksperter mener marmoren er på vei ut. Dette stemmer ikke, om vi måler opp i mot oppmerksomheten marmor får på messen. Marmoren blir mer vågal, kommer i større formater og er mer fremtredende. Marmoren kommer i forskjellige bruntoner og er mørkere enn tidligere og har fått sin plass på servanter og andre detaljer.

Vi vil se en mer dramatisk marmor

Marmor i storformat. Bordplaten er flis på 100 x 300 cm. Tenk denne på veggen! Min drøm, flisleggerens mareritt, hehe.

Servant med vågal marmor.

 

Armatur i forskjellig form og farge
Det var et hav av armaturer i forskjellige farger og med nytt design. Armaturet blir som et designelement.

Kreativt med kran ved siden av servanten

Det var tydelig at rosè har fått mer plass på armaturene.

Hvite armaturer har også fått mer plass på messen.

Armatur med marmor 

 

Farge og mørkere baderom
Farger og mørke fliser var en rød trå gjennom hele messen. Ikke bare skal vi ha farge på veggene, men vi får farger på servant, armatur, innredning og til og med toalettet.

Toalett med smalt lokk og farge


Hadde jo vært gøy om vi så mer av 70-tallet, hehe!

Dessverre husker jeg ikke alle leverandørene. Men vi får håpe at noe av dette blir tatt inn hos norske leverandører, og helst til en levelig pris 😉