Inneholder reklame

Vi har funnet kjøkkenet! Det passer perfekt til stilen i det gamle sjarmerende huset. Vi tok turen til Carlsen Fritzøe for å ta en titt på alle de fine kjøkkenmodellene fra Sigdal Kjøkken. Bestefaren til Borgar satte inn et Sigdal Kjøkken på 50-tallet, det er derfor litt ekstra moro at Sigdal Kjøkken får sin plass tilbake igjen.

Bilde jeg fant av bestemoren til Borgar på det gamle kjøkkenet fra Sigdal Kjøkken.

Før vi dro for å tegne kjøkken hadde jeg laget meg et lite moodboard, men noen tanker om farge, stil og materialer. Vi ønsker et litt rustikt kjøkken, moderne, men ikke for trendy. Vi vil at kjøkkenet skal følge oss i mange år, det blir derfor ikke noe døgnflue.

Lamper fra Ellos.no, komfyr og kjøleskap fra SMEG, armatur: Quooker, håndkle og såpe: Humdakin, beslag: håndlaget, treskål: fielddaygoods.com, kaffekjele: ukjent

 

Vi hadde på forhånd bestemt oss for kjøkken med farge. Vi kjøpte fargeprøver og testet fargene på «kjøkkenet». Et lurt tips er å male opp prøver før man bestiller kjøkkenfargen, slik at man ser hvordan den passer inn med lyset i rommet.

Bak den hvite malingen er det 100 år med forskjellige farger. Det har både vært rødt, blått og grønt kjøkken. Vi ønsker å bruke de samme fargene, bare med en litt mer moderne fargepalett. Grønt kjøkken med Red Maple fra Jotun Lady på den gamle tallerkenhylla.

Noe jeg liker aller best med Sigdal Kjøkken, er muligheten til å få akkurat den fargen jeg ønsker meg. Bokstavelig talt! Så nerder som vi er, var vi innom en malingsforhandler da vi var på ferie i Urbana, i en liten by med navn Yellow Springs. Vi tok med oss en bunke med fargelapper og falt begge for en grågrønn farge. Ikke viste vi da at dette skulle bli fargen på det nye kjøkkenet!

Vi måtte sende en bit av fargeprøven til fabrikken i Eggedal. Noen uker senere fikk vi fargekoden og en prøve. Den er prikk lik!

Vi har valgt kjøkkenet Scala Inframe med MDF-fronter. Ikke slik som fargeprøven er malt på.

Det er lurt å planlegge kjøkken i god tid før rørlegger og elektriker skal inn. I tillegg er det som regel litt leveringstid på kundetilpassede kjøkken.

Sigdal Kjøkken tilpasser seg våre ønsker. Vi ønsker blant annet hyller uten skapdører, og uten rygg, slik at den gamle panelen kommer frem gjennom skapet.

En kopp kaffe og jeg fikk overbevist Borgar om rosa vaskerom!

Siden Sigdal Kjøkken har kampanje på malte fronter, bestilte vi likeså godt vaskerommet også. En lys rosa farge, Senses fra Jotun Lady.

Selv om Sigdal Kjøkken har 66 fine farger, gikk vi for den grågrønne vi fant i Yellow Springs.

 
Gleder meg til å vise dere 3D-bildene av kjøkkenet og ikke minst vaskerommet. Vi fikk med 3D-briller gratis, slik at vi kan gå inn på kjøkkenet med brillene på og se det «live». Klarer nesten ikke å vente!

Ønsker du å se alle kjøkkenfargene til Sigdal Kjøkken finner du både fargene og tilbudet HER