//Annonse//

Ved å gjøre noen enkle grep gikk det fra tørr og brun plen til grønt på bare en uke! Her er våre tips til hvordan du kan få strøken plen.
Slik så det ut før vi begynte:

Noe av det første vi gjorde i sommer var å skaffe oss en robotgressklipper. Det er noe av det mest geniale vi eier. Robotgressklipperen Gardena Smart Sileno+ 1600 overbeviste oss på årets Hagemesse.

Gardena Smart Sileno+ 1600

Fem grunner til hvorfor vi valgte robotgressklipper 
1. Mer tid
Vi SLIPPER å klippe gresset! Altså, vi trenger egentlig ikke noe mer enn èn grunn. Null stress å komme hjem fra ferie når plenen er nyklipt.
2. Grønnere gress
Man bør klippe gresset 1-2 ganger i uken for å gi det næring. Nå som det er lite med regn lar vi gresse gro litt mer for at det skal holde på fuktigheten. Gresset som blir liggende igjen etter robotgåressklipperen er så små at de raskt brytes ned som næring til jorden. Vi trenger heller ikke å tenke på om gresset vokser fort på grunn av gjødsel.
3. APP
Vi kan styre den via en app og stille den inn slik at den for eksempel kun går på ukedagene og ikke i helgene. Er det små barn på besøk eller vi ønsker en hagefest, kan vi enkelt sende den til laderen med telefonen.
4. Tyverisikker
Vår gressklipper er beskyttet med en egen PIN-kode. Vi slipper å ta en stor gressklipper ut og inn av garasjen. Den går automatisk til laderen når den trenger mer strøm og kan fint stå ute.
5. Mindre flått og snegler
Brunsnegler og flått trives best i langt gress. Nå som roboten klipper flere ganger i uken, har vi faktisk ikke sett en eneste en snegle i år! Den trumfer nesten punkt nr 1!

Er du nysgjerrig på robotgressklipperen vår kan du lese mer om den HER.

Ps: ikke la den gå om natten. Den kan skremme pigsvin og andre dyr som tusler frem når solen har gått ned.

Gjødsle plen
Vi kjøpte først en poste som vi gjødslet for hånd. Det skulle vise seg å ikke være særlig smart.

Når man gjødsler for hånd har du ikke helt kontrollen. Gresset hvor gjødselen ligger blir mørk og ujevn.

Her ser man tydelig hvor gjødselen har havnet. Vi måtte le litt da en spurte om det var robotgressklipperen som tok så merkelige svinger, hehe. Men dette har altså ikke noe med hvordan vi klipper gresset, men hvordan vi sprer gjødselet. 

En gjødselspreder til rundt 300 kr gjorde jobben! Boggen (aka Borgar) stilte den inn på 5 og rullet turen over hele plenen.

Gjødselsprederen sørger for en jevn spredning av gjødsel

Vi stilte den inn på 5

Vi kjøpte en vannspreder fra Gardena som vi satte på de mest utsatte områdene. Ps: husk å sjekk kommunens sider om vanningsforbud! 

Etter bare en uke var plenen helt strøken!

Litt ekstra heldig var vi med regn noen dager også. Et godt tips er å sjekke værmeldingen for regn og gjødsle dagen før, slik at hele plenen for samme mengde med vann.

Før

Etter