Vi har hatt et lite og sjarmerende tømmerhus i Sandefjord i mange år som vi nå skal selge. Etter mange år med utleie har huset forfalt noe, og vi ønsker derfor å pusse det opp slik at neste eier skal få overta en liten perle. Vi ser at huset har et skikkelig potensiale, og etter mange runder med ideer og forslag er vi nå i gang. Huset er fra 1890-tallet, veldig lite og med lav innvendig takhøyde.

For å få det luftigere har vi revet himlingen i stuen og fått frem de fine bjelkene i taket. Vi har laget et lite gjesterom på hemsen slik at huset nå har tre soverom.

Før (eller det vil si, slik det var når vi kjøpte det for mange år siden):

Nå:

Slik ser det ut på utsiden

Fargenyansene og antall farger, på denne type hus fra 1879 – 1920, gikk i varme jordfarger. De største husene kunne ha opp til seks ulike farger/fargernyanser. Det vanlige var to til fire. Vinduer kunne være malt mørke og fremstå som store «hull» i fasaden. På dette huset har de malt vinduene grønne. Skikkelig sjarmerende og fint!

Vi gleder oss til å dele mer fra prosessen. Nå gjenstår fargevalg og kjøkkeninredning. Vi skal også lage garasje i et lite uthus som hører til, plante hekker og lage terrasse.