F

Fargepalett til nytt hus med Jotun Lady 2019

Det å skulle velge farger til et helt hus, samtidig som gulv, fliser og møbler kan være ganske utfordrende! Jeg liker å begynne med fargene før gulv, kjøkken og fliser handles inn. Siden Jotun Lady skulle komme med nye farger i august, har jeg ventet til de nye fargene ble lansert.

Mange fine og spennende farger bak de lokka der!

Her er fargepaletten til 2. etg. Jeg falt med en gang for den røde fargen Lady 20120 Organic Red, denne skal vi ha på kjøkkenet. Jeg hentet ut noen favoritter fra det nye fargekartet til Jotun Lady, og søkte hjelp av Jotun Lady for å få riktig flyt i rommene. Du kan lese alt om hvordan fargekartet fungerer og få hjelp til farger på inspirasjonsbloggen til Jotun Lady her

Fargen Lady 1434 Elegant har vi på soverommet i Oslo, og den samme fargeoppskriften skal vi nå ha på alle dørene! Du kan bestille akkurat den fargen du ønsker hos Harmonie. Men vær OBS på at fargen kan skille seg fra Jotun sin egen maling. Jotun Lady blir ikke brukt som industrimaling, det kan derfor bli forskjell på fargene.

76628 Treasure, 12 083 Devine 5249 Linblå 12078 Comfort Grey 0394 Varmgrå

NB! Husk at om du skal ha farger på dører må dette bestilles i god tid, som regel tar det 6-8 uker fra bestilling til fargede dører er på byggeplassen.

Fargepaletten til 1.etg er litt lysere og flyter bra mellom rommene. 20120 Organic red, 2024 Senses 7629 Antique green.

Et lite fargetips: Gå inn på colours.jotun.no og marker fargene du synes er fine (trykk på hjertet). Da får du opp fargene og kan jobbe videre med fargene du liker, og som harmonerer med hverandre. Her er listen over mine farger fra det nye fargekartet:
Det er viktig at fargene passer sammen, spesielt når de er synlig fra samme rom. 2024 Senses, 12078 Comfort Grey, 7628 Treasure, valmuefrø, 5249 Linblå fra Jotun Lady

Fargen Lady 2024 Senses har lenge vært en favoritt. Denne hadde jeg allerede plukket ut til badet og vaskerommet, før den havnet på det nye fargekartet.

Fine duse farger til 1.etg. Fargen Lady 5249 Linblå har lenge vært en favoritt, som jeg har brukt på flere kundeprosjekter!

Se hvor fint fargene i 2.etg harmonerer med hverandre, og ikke minst skoene mine, hehe! 

Et godt tips er å lage en oversikt med fargene og hvilke vegger den skal på. Spesielt viktig er dette når man har mange forskjellige farger. Laminer gjerne oversikten, slik at den holder seg fin på byggeplassen. Et annet godt tips er å sette malingspann i rommene fargen hører hjemme.

Borgar viser malergutta fra Pastell oversikten. God informasjon bidrar til færre misforståelser og en effektiv arbeidsprosess.

CategoriesUkategorisert
 1. Vibeke says:

  Hei,
  Supert tips med malte dører.

  Med malte innerdører hvordan er det da med gerikter, lister karmer osv (alt som normalt er hvitt) som har med dører å gjøre? Leverer Harmonie også dette malt slik at man får lik farge?

 2. Cecilie says:

  Jeg har klassisk hvit i stue og kalk på kjøkken. Rommene henger sammen med en vegg med trappeoppgang i klassisk hvit. Derfor vil ikke fargene synes fra rom til rom. Ønsker likevel at de harmonerer.
  Stuen er vestvendt. Ønsker å male en til to vegger i stuen. Har vurdert sotet matt sort på veggen bak tv-en. Passer linblå til klassisk hvit? Hva foreslår du? Har du evt. andre forslag?
  Hilsen Cecilie

  1. Kristin Lindhjem says:

   Hei Cecilie,

   Alle farger passer til klassisk hvit. Det kommer an på hvor mye kontrast du ønsker. Jo mørkere farge jo større kontrast. Jeg vet ikke hva du har av møbler og hvilken stil du liker, så litt vanskelig å foreslå farger. Linblå går veldig fint til klassisk hvit! Andre fine farger som jeg liker er Blåis, Pale Linden og dempet sort 🙂

   Lykke til!

 3. Susanne Skjønsberg says:

  Hei!
  Jeg kom over bloggen din når jeg søkte på organic red og senses. Tenker å ha samme farger i nytt hus. Men vurderer tudor sammen istedet for helt hvit. Den likner mye på en vi har fra før som heter wet sand fra fugger, vldig fin den og. Men problemet vi har er at huset settes opp av gjennom prosjekt, slik at listverk etc er alltid ferdigmalt bomull hvis ikke jeg tar feil. Har du prøvd disse fargene mot bomull? Bare er så usikker på hvordan det vil bli å male tudor i tak vegger og ha bomull på ferdigmalt list……..

  1. Kristin Lindhjem says:

   Hei,

   Litt usikker på hvordan den blir mot bomull. Gulvlistene ville jeg uansett malt likt som veggfargen, det samme med listene. Er det listefritt mot tak?

   /Kristin

 4. Runa says:

  Hei! Gikk dere til slutt for Antique Green eller Treasure i stuen? Ser det står forskjellig på fargekartene på forskjellige bilder. Synes kombinasjonen ser kjempefin ut på bildene med lampene på kjøkkenet! Mvh, Runa

 5. Kristin Mirzapolis says:

  Hei! Jeg er i gang med oppussing av kjøkken/stue og syns fargekombinasjonen du har valgt var skikkelig fin. Organic red på kjøkken og Antiq Green i stua. Har du bilder av det ferdige resultatet? Mvh Kristin

  1. Kristin Lindhjem says:

   Hei Kristin,

   Hvis du tar en titt på innlegget om kjøkken og lamper, eller ser på instagramprofilen @studiolindhjem ligger det flere bilder der 🙂

   Mvh Kristin

   1. Iris Røed says:

    Hei. Trenger litt hjelp. Skal male stuen i fargen elegant og vurderer å male tak, lister dører og vindu i samme farge. Men har svart kjøkken og fargen chasmere på veggen der. Og den ene døren går mot kjøkken. Hadde det vært finest me svarte dører og lister? Vinduskarm? Mvh iris

    1. Kristin Lindhjem says:

     Hei Iris,

     Beklager sent svar her. Jeg ville nok godt for veggfargen på listene og sorte dører 🙂

     Mvh Kristin Lindhjem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *